Vážení pacienti,

Ráda bych Vás informovala o rozšíření preventivních programů, které v ordinaci nabízíme. V současné chvíli v ordinaci během preventivních prohlídek nabízíme nebo realizujeme tyto oficiální preventivní programy:

  • prevence nádorů tlustého střeva – všem lidem nad 50 let v pravidelných intervalech nabízíme zapojení do screeningu nádorů tlustého střeva a to buď provedením vyšetření testu na okultní krvácení do stolice, nebo odesláním na screeningovou koloskopii
  • časný záchyt demence – týká se lidí ve věku 65-80 let, provádí se v ordinaci pomocí jednoduchých testů
  • screening nádoru plic a plicních chorob – někteří kuřáci, i bývalí (hodnotíme celkový počet vykouřených cigaret) mají možnost na vstup do screeningového programu nádoru plic a plicních chorob. Při prevenci hodnotíme, zda dotyčný člověk splňuje kritéria, pokud ano, je mu vstup do screeningového programu nabídnut. Samotný screening poté probíhá v plicní ambulanci a na pracovišti, které prování LD-CT vyšetření.
  • prevence osteoporózy – během preventivní prohlídky hodnotíme riziko řídnutí kostí a osteoporózy u lidí nad cca 50 let. Tam, kde je riziko významné, odesíláme k denzitometrickému vyšetření.

Poslední dva screeningové programy jsou ve zdravotním systému nově zavedené od roku 2023. Jsme rádi, že se nám podařilo se do nich zapojit a že je v plnosti našim registrovaným pacientům nabízíme při běžných preventivních prohlídkách. Smysl v tom vidím veliký.

Děkujeme za Vaší péči o své zdraví,

Magdaléna